Cuidar-nos per Curar-nos.- entrevista

Deja un comentario

Entrevista a La Vanguardia

Avui volem compartir amb vosaltres una entrevista al Doctor Karmelo Bizkarra, especialista en medicina higienista, en la qual ens parla de la importància de posar en contacte a les persones amb les seves capacitats d’autocuració, d’aprendre a cuidar-nos per curar-nos.

Agraïm que es doni visibilitat a una filosofia tant important i vital que afirma que «s’ha de viure en harmonia; la salut s’apren i es treballa.» Nosaltres seguim intentant divulgar aquests valors, doncs són la clau per una vida saludable. I avui a La Vanguardia s’han fet sentir les nostres veus.

El Dr.Karmelo afirma que la salut no es tracta de cuidar-se perquè el cos estigui més sà, sinó fer-ho per què elss sentiments i pensaments també ho estiguin.

L’enfermetat parla del que la persona no expressa i es reprimeix.

Avui dia, ningú nega que el nostre entorn (laboral, ambiental i social) afecta a la salut. I en aquesta entrevista, Bizkarra ens parla de com expressar-nos ajuda a curar. Si no ens expressem, si no desbloquejem el que portem dins, l’enfermetat s’acaba fent càrrec de fer-ho mitjançant la nostra salut.

«L’enfermetat del cos sobint ens parla del patiment de l’ànima o la ment. O ens conformem amb alleugir l’enfermetat o busquem la curació mitjançant l’equilibri. I la curació individual és part de la curació del sistema social en el qual estem inmersos.

El 80% de les nostres enfermetats tenen a veure amb emocions reprimides en un cos que es cuirassa i s’endureix i en una respiració que baixa als mínims.

Respirem el just per sobeviure, però no el suficient per viure.»
Recomenem que llegiu aquesta entrevista plena de valors i cites molt interessants i que defineixen la filosofia que seguim a Ades.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s