Fer front a la tardor

Deja un comentario

La tardor és una estació de transició, en la qual els canvis ambientals ens influencien i requereixen d’una modificació dels nostres hàbits i rutines d’alimentació, a fi de mantenir el nostre sistema immune fort, per tal que les nostres defenses estiguin en condicions per l’arribada del fred. Durant aquesta estació poden sorgir símptomes, a vegades lleus que, si aprenem a escolar ens poden ajudar a prevenir. Molt sovint la malaltia, abans de manifestar-se com a tal, és precedida per tota una sèrie de símptomes. Aprenent a estar més en contacte amb el cos de manera conscient, podem potenciar els recursos de salut que el nostre cos de manera natural posseeix.

tee-1698288_1920

Així doncs, es tracta d’un moment clau en el qual és important recordar la capacitat que té el cos per autoregular-se i restaurar el seu equilibri natural. És possible per nosaltres aprendre a percebre i entendre per on entra el fred al cos, i així mateix podem començar a detectar com el cos posseeix un “botiquí” de recursos naturals que poden ajudar-nos a pal·liar les complicacions que puguin sorgir davant d’un canvi estacional.

El treball amb la respiració i el moviment poden ser de gran ajuda. Així doncs, una bona pràctica de respiració per aprendre a interioritzar l’energia ens pot ajudar a incidir en la millora del funcionament dels nostres òrgans vitals. Integrar tècniques per evitar que el fred arribi a aquelles zones més vulnerables davant la seva incidència, sobretot en els pulmons, és fonamental per ajudar-nos a transicionar amb salut i benestar aquesta època de l’any.

trees-1789120_1920

De la mateixa manera que les fulles dels arbres cauen i la sabia es retira cap a l’interior, així també la nostra energia s’interioritza i es produeixen fenòmens tals com la caiguda del cabell, més sequedat a la nostra pell, la necessitat d’abrigar-nos i buscar l’escalfor, etc. A nivell emocional, sentim com l’alegria de l’estiu s’apaga i apareix una sensació de melangia o tristesa que no ha de ser indicatiu de cap problema, sinó simplement d’un procés natural i necessari.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s