ACTA DE L’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE SOCIS/ES D’ADESM

Deja un comentario

Celebrada a Barcelona el dia 30 de Juny de 2017

Essent les 19’15 hores de l’esmentat dia s’inicia l’acte, amb la presència d’una vintena de socis/es presents i/o representats, que significa una mica més del 14% dels associats. Es comunica que el primer punt de l’ordre del dia, que hauria de ser la lectura i aprovació si s’escau de l’acta anterior no es pot complir, ja que un virus informàtic va malmetre tot el que teníem dins l’ordinador.

A continuació es procedeix a explicar que degut a la marxa de Judith Masip, tresorera de l’Associació, hem creat una nova Junta Directiva que, si l’Assemblea no hi posa cap objecció, estarà formada per el senyor Santi Alabern, com a president, la senyora Júlia Motger com a vice-presidenta, la senyora Marisa Masip com a secretària i el senyor Jaume Minoves com a tresorer. Els presents donen la seva conformitat.

També s’informa que els Estatuts de l’Associació s’han adaptat a la normativa vigent. Es van presentar davant els organismes oficials i han estat aprovats.

La Memòria d’Activitats es presenta en un power-point per tal d’agilitzar la reunió. L’objectiu  d’ADESM és promoure la prevenció de la salut en tots els seus àmbits. Per aconseguir-ho s’han fet tot un seguit de tallers i xerrades on l’assistència ha estat favorable. Es va veure que la oferta era molt àmplia i es va apostar per fer classes temàtiques dins l’horari setmanal, escoltant les demandes dels socis. Així doncs, alhora de prendre decisions respecte a  l’oferta d’activitats hem tingut present el feedback amb els usuaris i tingudes en compte les seves aportacions.

Seguint amb un dels valors principals d’ADESM, que aposta per un treball interdisciplinari de cooperació entre els professionals de l’Associació,  s’han ofert tallers i classes temàtiques facilitats per dos o més professionals i s’han aplicat descomptes per als socis també amb professionals de cabines.

Comentar que s’han portat a terme diverses accions per donar a conèixer fora de la seu d’Ades la proposta del nostre projecte associatiu. Per una banda, destaquem el Mercat Solidari de Nadal per aconseguir fons per a Baby Beatles, una entitat de dones que han viscut un càncer i volen ser mares (tot el que no es va vendre, es va cedir a l’Escola Gregal de la Rambla Prim).

Per altra banda, aquest any hem estat formant part de la taula de Comissió de Salut del Coll-Penitents-Vallcarca, arribant a estar dins de la revista anual de Salut. És d’aquesta Taula que va néixer l’Escola de Salut de Gent Gran al CAP on vam col·laborar amb d’altres professionals del barri oferint tallers de prevenció.

Als mesos de tardor es van facilitar tallers a l’Entitat municipal Bosc Turull i vam portar propostes de moviment per als treballadors de les Germanes Hospitalàries de Sant Rafael.

A inicis del curs 2016-2017 es va enviar un projecte a Serveis Socials per a que persones sense recursos econòmics puguin gaudir del benefici de cuidar-se a través de les classes setmanals. Actualment s’està començant a rebre a les primeres persones derivades d’aquesta entitat. Se’ls realitza una primera entrevista i se’ls acompanya durant 3 mesos per a potenciar les necessitats personals.

En tots aquests llocs ens hem donat a conèixer i promocionat els nostres serveis.

Pel que fa a activitats especials organitzades des de l’Associació, fem especial menció de l’estada a la Masia Soronells d’Espinelves a on uns quants socis i sòcies vàrem ser la tardor passada. Aquesta sortida va permetre experimentar als socis diferents activitats i propostes vinculades a la filosofia de salut, moviment i prevenció de l’associació, en un entorn natural.

Així mateix la sortida a Montserrat va permetre un espai per donar a conèixer la Biodinámica. Aquestes dues vivències ens proporcionen un compartir en un entorn de natura que ens ajuda a relaxar i harmonitzar.

Durant el curs, hem tingut col·laboracions dels professionals d’Ades i fins i tot de socis que ens han ofert xerrades molt interessants a les quals els socis han pogut participar gratuïtament. Així mateix hi ha establiments al barri que col·laboren amb nosaltres oferint-nos descomptes i avantatges. Es recorda a qui no el tingui, que demani el carnet de soci a recepció.

S’estan fent uns vídeos de classes temàtiques per a que aquestes vacances, tothom que ho desitgi pugui gaudir de les classes des d’allà on sigui.

En l’apartat de l’Estat de comptes es comenta que el barem de preus es va establir a partir de 150 socis/es oferint-se 35 classes per aquest nombre d’usuaris. Amb diverses oscil·lacions durant aquests mesos, actualment som 140 socis/es, quedant un saldo negatiu.

Hem d’usar recursos per a l’equilibri del centre, com és realitzar quotes mínimes exclusivament  per motius de salut i reduir classes a l’Agost. Les accions promocionals per a la captació de nous socis es porten a terme durant tot l’any i a la convocatòria es va obrir l’espai per a noves propostes i suggeriments.

Amb aquesta finalitat es va fer la “fira de Sant Jordi” amb compra-venta de llibres, tractaments varis, venda de pastissos, etc. que va ser molt exitosa i ens va permetre recaptar uns 700 euros que vàrem utilitzar en instal·lar dos magnífics ventiladors a la sala gran, ja que la primera intenció que era posar ozó es va descartar per insalubre. Hem d’agrair la implicació dels socis i dels professionals en aquesta Fira.

De cara al curs vinent, es té la intenció de seguir en la mateixa línia, amb les classes, les xerrades, les col·laboracions i procurant captar més persones interessades en els nostres objectius de millora integral de la salut.

Com a darrer punt de l’ordre del dia s’enceta un Torn obert de paraules que s’inicia demanant que el resum de l’any figuri a la web. També els Estatus, ja que així tots els socis/es tenen la possibilitat de llegir-los i/o reelegir-los en cas de dubte. Us comuniquem la renovació anual de la quota de soci (per a socis inscrits fa més de 3 mesos) i s’acorda que el rebut anual de 25 euros es passi aproximadament el 15 de juliol, separat de la quota mensual.

Es pregunta si sabem el motiu pel qual hi ha gent que es dona de baixa: Es diu que és una decisió personal que hem de respectar, però que hi ha un gimnàs al barri que està fent una promoció trucant als domicilis (alguns de nosaltres ho sabem). Es proposa promocionar-nos com a centre de salut mitjançant distribució de propaganda a les bústies i s’acorda fer-ho la darrera setmana d’agost perquè la gent pugui plantejar-s’ho cara al curs vinent. També es veu molt interessant fer una jornada de Portes Oberts en que tothom pugui veure les instal·lacions i el que es fa. Una altre proposta és el Comerç al carrer –que en aquesta zona del barri no es fa- i es parla d’intentar contactar amb l’Associació de Veïns del Putxet. S’aclareix que el nostre centre està al Districte de Sarriá-Sant Gervasi i que per a fer coses al carrer s’ha de demanar permís. Al sugeriment de posar cartells publicitaris a l’autobús, una sòcia que treballa als Ferrocarrils de la Generalitat diu que farà les gestions pertinents.Organitzar una altra Fira es veu factible i interessant, donat els bons resultats de la primera. Si cadascú/na dels socis/es pogués aconseguir portar una persona interessada i aquesta fes soci/a, el soci antic podria tenir algun reconeixement.

Sense més assumptes a tractar i valorant molt positivament la participació i implicació dels assistents, es dona per acabada la reunió, a les 20’45 hores del día 30 de juny de 2017.

De tot això, en dono fe.

Vist i plau                                                                            La Secretària

El president                                                                           Marisa Masip

Santi Alabern

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s