L’ansietat i la teràpia breu estratègica

Deja un comentario

La teràpia estratègica és una intervenció breu, precisa i rigorosa dirigida a resoldre problemes humans, tant des del punt de vista del benestar personal com de les relacions amb els altres, així com un model eficaç i eficient per al tractament de patologies invalidants. Per exemple, l’ansietat és una reacció normal de l’individu enfront de les situacions d’estrès, però és freqüent que, a vegades, es transformi en una ansietat patològica. Això vol dir que és normal que davant d’un perill tinguem por i ansietat, però si la por i l’ansietat persisteixen sense cap perill, estem parlant d’una patologia.

anxiety Aquest trastorn es caracteritza per una ansietat i preocupació excessives, de les quals en resulta un estat difícil de controlar per l’individu que el pateix, acompanyat de símptomes com són la inquietud o la impaciència, fatiga, dificultat per concentrar-se, irritabilitat, tensió muscular o alteracions del son. Un altre símptoma freqüent d’ansietat patològica és el de la crisi d’angoixa, també anomenada “atac de pànic”. Es caracteritza per l’aparició brusca i sobtada de por o malestar de caràcter intens, acompanyada per alguns dels símptomes següents: palpitacions, sudoració, tremolors, sensació d’ofec, opressió toràcica, nàusees, inestabilitat, mareig o desmai, por a perdre el control, a tornar-se boig o a morir.

És molt freqüent que després d’alguns episodis de crisi d’angoixa aparegui l’agorafòbia com una complicació indesitjable, la por a patir un nou atac en llocs normalment concorreguts, des d’on resulti difícil sortir o rebre ajuda.

ruben

Entre d’altres, un dels recursos que ofereixo a la meva consulta es basa en la teràpia breu estratègica; breu perquè el tractament consisteix en 10 sessions i no més, en les quals es produeixen canvis significatius; estratègica perquè et proposaré unes pautes concretes per restablir la teva salut; de fet, l’èxit de la teràpia radica en el teu potencial per realitzar aquests canvis conductuals. Si la teva solució fos teòrica, tu que dónes tantes voltes al problema ja l’hauries trobada, per això hem de fer coses diferents per aconseguir resultats diferents. També utilitzem complements naturals com l’homeopatia, naturopatia, nutrició…, que ajuden a resoldre l’ansietat d’una manera natural i sense efectes secundaris.

ruben

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s